Chléb ve světové kuchyni s Alenou Gajduškovou
Tento kurs Vám přinese potřebné zkušenosti při přípravě domácího slaného pečiva. Probereme sortiment mouk a jejich vlastnosti při pečení, založíme žitný kvas a nebude chybět ani příprava klasického kvasového chleba. Nahlédneme do chlebové světové kuchyně a upečeme si typické chleby pro dané oblasti: tyrolský paarlbrot, třesený schütellbrot, chléb z Madeiry bolo do caco, nekynuté obilné placky, knäckebrott, bagely, italskou focacciu a pita chléb. Zjistíte, že příprava domácího pečiva není vůbec složitá, ani časově náročná! Každý si domů odnese skleničku desetiletého žitného kvasu s instrukcemi, jak se o něj starat, uchovávat ho a používat.
místo konání Stavební huť Slavonice
Kontakty a informace:
kurs, platby za kurs Alena Gajdušková
t. 731 276 158, gajdua@seznam
ubytování, strava Zdena Chadimová
t. 733 389 765