Výzva “strom za strom”

Permakultura (CS) se snaží svým členům a členkám přinášet nové a zajímavé výhody, a tady je jedna z nich.

Náš spolek zavádí “stromovou daň”, abychom kompenzovali papír spotřebovaný na naše publikace výsadbami nových stromů.

Na valném shromáždění v únoru 2020 v Praze jsme se rozhodli obnovit tradici, kterou jsme nazvali “Strom za strom”.

Vydáváme užitečné publikace, které souvisejí samozřejmě s permakulturou a nejčastěji také s pěstováním a sázením stromů. Některé z nich jsou volně ke stažení a najdete je pouze on-line zde: https://www.akademiepermakultury.cz/studijni-materialy, některé jsou tištěné na recyklovaném papíře. Protože chceme nahradit stromy, které byly použity na výrobu papíru, alespoň symbolicky, z každého prodaného výtisku vybraných publikací půjde 5 Kč do fondu “Strom za strom”. Každý rok pošleme tuto částku několika z vás na vaše výsadby!

Do konce roku 2022 šlo zhruba o 7000 Kč, které rozdělíme mezi několik nejzajímavější a nejvíc inspirativních projektů a výsadeb.

Peníze budou pocházet z projede knihy Jak se dělá lesní zahrada od Patricka Whitefielda.

Chcete získat příspěvek?

Pošlete nám PŘÍBĚH VAŠÍ ZAHRADY anebo PŘÍBĚH VAŠICH STROMŮ a schovávejte si účtenky za nákupy stromů, keřů a trvalek, které letos – v roce 2023 – vysadíte (termín jsme prodloužili o rok !!)

Příběh nám pošlete na adresu redakce@permakulturacs.cz do konce roku 2023. Rada Permakultury CS vybere projekty, které podpoříme. Výsledek vyhlásíme na webu, na fb do konce roku a peníze vám proplatíme nejpozději do konce roku (kdy už budete mít vysazeno! 🙂

Váš příběh ve formě článku pak rádi zveřejníme na našem webu, facebooku, instagramu. Proto vás žádáme a motivujeme k tomu, abyste během výsadby fotili!!

Těšíme se na vaše inspirující příběhy a obrázky, a přejeme krásný podzim a čas výsadeb !

redakce@permakulturacs.cz

Hledáte zdroje ověřených školek a zahradnictví pro nákup sazenic?

Podívejte se na stránku Školky a osivo