Velký kruh sdílení a oslav = letní permakulturní konvergence 2024

Zveme vás na letní setkání na česko-slovenské hranice, kde se první srpnový víkend koná další setkání zvané konvergence. Ačkoliv to slovo může znít exoticky a vzdáleně, koná se už od počátků permakulturních pionýrských potkávání a rozjezdu hnutí v tehdejším Československu v 90. letech 20. století. Dnes se slovo permakutlura dostává i do slovníku většinové společnosti, a to také díky tomu, že konvergence je putovní a koná se vždy na jiném místě.

Zveme vás na víkend 2. – 4. 8. 2024 do nového, čerstvě dokončeného ekocentra Žito v sýpke, ve kterém se konají vzdělávací aktivity s dětmi i dospělými, kulturní a společenské akce, kromě přírodní zahrady je tu vysazený dešťový záhon, a protože jde o sousedství a součást fungujícího zemědělské družstva, probíhá tu někdy samosběr ovoce, jindy žně nebo pastva, a další běžná hospodářská činnost.

CO JE KONVERGENCE? – konvergence má v permakulturním hnutí dlouhou historii – jde o setkání, sdílení, potkání starých známých i objevení nových přátelství a parťáctví, jde o společnou inspiraci, mnoho A-HA momentů, společné tvoření místa i programu, někdy společné “stavění a bourání” akce, diskuse, debaty, kroužky i kruhy kolem ohně, zpívání i improvizace, počasí všeho druhu, skvělé jídlo, a vždy o společný úklid na konci a samozřejmě plánování dalších setkání a skvělých společných projektů.

Tady je pozvánka od Emy, přímo z místa !

Permakulturní konvergence je neformálním víkendovým setkáním (nejen) členů a členek, a všech příznivců permakultury – jde o setkání na inspirativním místě a program tvoříme my, kdo přijedeme – tedy také vy!

Co budeme slavit? Zejména budeme rádi za to, že se potkáme! Letošní rok je to 50 let od prvních knih o permakultuře v angličtině (Permaculture One), a vybrali jsme místo, abychom to měli stejně daleko z Čech i ze Slovenska.

Dalším důvodem pro oslavu budou prezentace permakulturních projektů od několika nových držitelů Diplomu Aplikovaného Permakulturního Designu (tedy DAPD, a o tom více tady – https://www.akademiepermakultury.cz/dapd/

Připravili jsme i skvělé jídlo a kousek programu, a ostatní je už na nás všech !

Jak probíhala letní konverence v roce 2022 se podívejte třeba tady.

AKTUÁLNĚ sdílíme radost, že kapacita místa je naplněna, a přihlašovat se již nelze – 22. 7. 2024.

Těšíme se ! Hudební nástroje s sebou !