Uskladnění a zpracování úrody se Soňou a Radkou
Jednodenní kurz v přírodní inspirační zahradě, CHKO České středohoří
Praktický kurz zaměřený na sklizeň a skladování zeleniny, na zpracování úrody a chutné zdravé vaření z méně používaných a většinou přebytkových zelenin. Podívame se na způsoby uchovávání potravin, a to ty současné i podle našich předků.
Kurz je určen pro pěstitele a pěstitelky zeleniny, všechny, kteří již sklízí a uchovávají si (nebo se na to chystají!) vlastní úrodu ze zahrady. Také pro ty, kteří chtějí jíst v rytmem dozrávání a podle toho, co zahrada v danou dobu nabízí.
Cílem kurzu je osvojit si nejdůležitější zásady při sklizni a skladování, vyzkoušet si chutnou úpravu zeleniny a dozvědět se informace o sezónním stravování. Naučit se více o různých způsobech konzervace potravin.