Uskladnění a zpracování úrody se Soňou a Radkou 

Jednodenní kurz v přírodní inspirační zahradě, CHKO České středohoří

Praktický kurz se zaměřuje na sklizeň a skladování zeleniny, na zpracování úrody a chutné zdravé vaření z méně používaných a většinou přebytkových druhů zeleniny. Podíváme se na způsoby uchovávání potravin, a to jak ty současné, tak i tradiční metody našich předků.

Kurz je určen pro pěstitele a pěstitelky zeleniny, všechny, kteří již sklízí a uchovávají si vlastní úrodu ze zahrady (nebo se na to chystají), a také pro ty, kteří chtějí jíst v rytmu dozrávání a podle toho, co zahrada v danou dobu nabízí.

Cílem kurzu je osvojit si nejdůležitější zásady při sklizni a skladování, vyzkoušet si chutnou úpravu zeleniny a dozvědět se více o sezónním stravování a různých způsobech konzervace potravin.

Kurz pomáhá účastníkům využívat místní potraviny a minimalizovat plýtvání. Naučí se, jak uchovávat úrodu a stravovat se podle toho, co právě dozrává, což je důležité v době klimatických změn. Tím se stanou odolnějšími, lépe reagují na měnící se podmínky a posilují svou nezávislost na globálních dodavatelských řetězcích. Navíc se zaměřují na zdravější a chutnější jídlo.

  • 00

    dny

  • 00

    hodiny

  • 00

    minuty

  • 00

    vteřiny

  Zpět na kalendář

Datum

Srp 23 2025

Čas

8:30 - 17:30

Cena

1 790,00Kč

Více info

Přihláška

Místo konání

Malá jižní stráň
Knínice v ČHKO České středohoří
Webová stránka
https://www.malajiznistran.cz
Kategorie
Přihláška