Velký kurs soběstačnosti s Alenou – Konzervování potravin bez elektrické energie, uchovávání úrody
Pro soběstačné sídlo je jednou z nejdůležitějších záležitostí možnost bezpečně uchovat potraviny tak, aby vydržely bez újmy celou zimu. Tento víkend se zaměříme především na uchovávání potravin bez elektrické energie. Ukážeme si, jak má vypadat správný krecht a jak se různé typy krechtů staví. Podle čeho poznáme dobrý sklep a co v něm nesmí chybět. Zajímá vás, jak se uchovávají potraviny ve studni či další neobvyklé postupy? Dozvíte se, kam a jak na zimu uskladnit různé druhy zeleniny. V samostatné části se zaměříme na vlastní zpracování potravin: sušení, uzení, nakládání zeleniny do soli, nakládání zelí, uchovávání masných výrobků v sádle, výrobu masných konzerv, výrobu ovocných povidel a nakládání vajec. Probereme technologické postupy kvašených nápojů: ovocných vín, piva, cideru a destilátů a také výrobu ovocných octů a likérů.
Tento víkend je součástí Velkého kursu soběstačnosti s několika tématickými víkendy.
Cena kursu:
Jednotlivé víkendy 3. 500,-Kč, za celý kurs 28. 000,-Kč
Při zakoupení celého kursu předem sleva 3. 500,-Kč
přihlášky do 19. 11. 2022